Alla barn har rätt till ett tryggt liv

Melker HedlundSponsrad artikelVåld, hot och övergrepp är verkligheten för barn som lever på gatan. I Filippinernas huvudstad Manilla växer tusentals övergivna barn upp i en miljö där de när som helst kan dras in i drogmissbruk, gängkriminalitet och sexhandel. För att överleva tvingas många leta
mat bland sopor och tigga.

Så kan barn få en ljusare framtid

Svenska kyrkans internationella arbete värnar barns rättigheter över hela världen. I Manilla pågår sedan mer än tjugo år tillbaka ett framgångsrikt samarbete med barnrättsorganisationen Bahay Tuluyan. Här får utsatta barn ett hem och en trygg tillvaro. De får näringsrik mat, kläder och tillgång till hälso- och sjukvård. Alla barn går i skola eller deltar i förskoleverksamhet. Tillsammans med vuxna bearbetar de svåra upplevelser och får stöd att forma sin framtid. Organisationen samarbetar även med myndigheter, polis och rättsväsende för att stärka barns rättigheter i samhället.

Det finns hopp att ge

Svenska kyrkans internationella arbete stödjer utvecklings- och katastrofarbete för alla människors rätt till ett liv utan våld, förtryck och utsatthet. Din gåva når fram snabbt, effektivt och kan förbättra människors framtid på långt sikt. Din omtanke gör skillnad!