Gravsten i glas

DSV-adminNyheterEtt vackert och miljövänligt alternativ till den traditionella gravstenen

”Efter min brors död 2008 ville jag göra något annorlunda och vackert till hans grav. Jag fick då idén att ta fram en helt ny typ av gravsten och började experimentera med glas. I slutet av 2012 blev idén till verklighet och nu står gravstenen på Skogskyrkogården i Stockholm. Liljekonvaljerna på glaset har lyst i vintermörkret, blommor som blommar året om.”

Gravsten i glas är ett vackert, hållbart och miljövänligt alternativ. Motivet är ljusbeständigt och ligger väl skyddat i glaset. Fördelen med en glasgravsten är att den är underhållsfri och lätt att hålla ren med lite vatten och en trasa. Med en vikt på cirka 35 kg och med måtten 50 x 70 cm, är gravstenen både enkel att frakta och montera. Fundamentet är särskilt utvecklat för att ge gravstenen största möjliga stabilitet.

Vårt sortiment kommer vartefter att utökas med både nya motiv och modeller. Det är med största omsorg som vi har utvecklat glasgravstenen, den ska på ett naturligt sätt passa in i sin omgivning på kyrkogården. Det skira glaset möter på båda sidor den vackra bilden och blommorna på glaset skänker färg och ljus i den mörka årstiden, blommor som blommar året om. Efter önskemål skapar vi tillsammans ett unikt och speciellt minnesmärke. Innan beställning skickar vi ett färdigt original för godkännande.

Vi värnar om vår miljö och är för en hållbar utveckling, därför sker all vår produktion i Sverige.

Läs mer om våra gravstenar i glas på www.glasgravsten.se

Glasgravsten drivs av Art on Glass AB  Fleminggatan 70, 112 45 Stockholm.
Där visar vi också interiörglas och glas för offentlig utsmyckning.