Bårtäcke

Att använda ett bårtäcke vid begravning ger en varm och ombonad känsla. Historiskt så var det vanligt att lägga ett vackert vävt tyg över kistan, men i början av 1900-talet försvann det bruket. Sedan 1980-talet har bruket att använda bårtäcke fått en renässans. När man använder bårtäcke kan man välja en enklare, billigare kista och behöver inte kosta på dyra blomuppsättningar, eftersom bårtäcket i sig är en dekoration.

De bårtäcken vi tillverkar är alla handvävda och unikt formgivna. Bårtäckena kan utföras på flera olika sätt. Ett alternativ är ett ganska neutralt undertäcke med en lös mönstervävd bård. Ett annat alternativ är att hela bårtäcket är mönstervävt.

Varje bårtäcke formges för att passa in i den miljö där det ska användas. De bårtäcken som finns på bilder här, är några exempel på sådana som vi sålt till kyrkor, begravningskapell och privatpersoner runt om i Sverige.

Kontakta oss för skissförslag och ungefärlig kostnadsuppgift på ett unikt bårtäcke till er församling, förening, familj.

Ateljé Westragothia
Björnbärsvägen 5
511 57 KINNA
0320-211601

www.westragothia.se
atelje@westragothia.se