Artiklar

Det är brukligt att visa sitt deltagande i sorgen genom att skicka blommor till begravningen, det är även mycket uppskattat att skicka kondoleans i form av begravningsblommor med kort till den berörda familjen innan begravningen

Kondoleansblommor

För att visa sitt deltagande i sorgen är det uppskattat att skicka kondoleansblommor till den berörda familjen eller närmaste anhörige. Tänk på att göra det så fort som möjligt, ju tidigare efter dödsfallet desto mer uppskattat blir det. Läs gärna mer om kondoleans här.

Floristen levererar begravningsblommor

Man kan beställa blommor till begravningsceremonin genom en florist. Då väljer man oftast någon väl vald fras (se exempel på texter till kondoleans) på ett band och ett kort. Tänk bara på att begravningsblommorna behöver beställas ett par arbetsdagar före begravningen. Florister brukar köra ut och placera blommorna och bandet till begravningen mot en mindre avgift. Givetvis kan du själv lämna blomkransen eller blommorna vid begravningen. Kom då bara lite innan så att kyrkovaktmästaren eller begravningsentreprenören kan hjälpa dig placera begravningsblommorna åt dig.

Gravljus
Lilla begravningsbyrån – Artiklar
Gravlykta

Begravningsdekorationer

Image

Evig längtan

1 295 kr
Beställ här
Image

Vårtecken

995 kr
Beställ här
Image

Ljuva minnen

895 kr
Beställ här

Begravningsbuketter

Image

Midnatt

545 kr
Beställ här
Image

Evig saknad

525 kr
Beställ här
Image

Floristens val - Lila

495 kr
Beställ här

Begravningskransar

Image

Evig ro

1 325 kr
Beställ här
Image

Evig vila

1 795 kr
Beställ här
Image

Längtan

1 895 kr
Beställ här

Ta även med en handbukett eller blomma till ceremonin

Under begravningsakten brukar man gå fram till kistan och då kan man även lämna en blomma. Vita nejlikor är sorgens blomma som fungerar bra, men vanligast är dock en röd ros. När du köper en ros för detta ändamål säg till att du ska ha den för begravning (handbukett) så kan floristen binda upp den med lite grönt.

Sorgbinderi och sorgdekorationer

De blommor man använder i sorgdekorationer och kransar varierar oftast med årstidens växlingar. Tulpaner och andra vårblommor är väldigt omtyckta under vinter och vår medan sommaren erbjuder underbara sommarblommor. Dahlior och gladiolus är populära i binderier mot sensommaren och hösten. 

Begravningskrans

Det finns olika former som symboliserar begravningar och den vanliga är den cirkelformade begravningskransen, en annan vanlig form är ett hjärta.