På den här sidan finns information om gravar i Sverige. Alla svenskar har rätt till en begravningsplats i minst 25 år helt kostnadsfritt eftersom det ingår i begravningsavgiften som är en del av alla de obligatoriska skatter vi har i Sverige.

Om du söker en ny begravningsplats kan du kontakta expeditionen på den begravningsgård som är aktuell, de flesta utför personliga visningar. Det finns även möjlighet att idag boka en gravplats för dig själv i förväg på vissa förvaltningar.

Begravningsplatser är de dödas vilorum och rofyllda platser för de levande med plats för eftertanke. Se därför till att följa ordningsföreskrifterna och visa största hänsyn till sörjande och pågående ceremonier och gravsättningsakter i området.

Hitta gravar

Letar du efter var en anhörig, vän eller annan person är begravd så har vi här samlat en lista på de olika tjänster som finns tillgängliga i Sverige för gravar:

 • Stockholm
  Sök gravsatta på Stockholm stads hemsida. På sidan ingår dock endast 11 allmänna gravplatser
 • Göteborg
  Sök gravsatta på Svenska kyrkans hemsida i Göteborgsområdet
 • Svenska gravstenar
  denna sida kan man hitta registrerade gravstenar
  finn graven kan du även söka på gravstenar

Kartor över begravningsplatser

Orienteringskarta Skogskyrkogården i Stockholm

Om gravplatser

Kyrkogårdsförvaltningen har ansvaret för begravningsverksamheten i Sverige och att hålla begravningsområdena fina och trevliga. På en del ställen finns det i anslutning till kyrkogården florister som säljer blommor, gravstenar, gravlyktor och tillbehör till gravar.