Här har vi samlat exempel på musik som är vanlig vid begravningar. En kantor/kyrkomusiker kan naturligtvis hjälpa till att välja begravningsmusik om ni inte har egna förslag. Här har vi i alla fall samlat sånger/musikstycken som är vanligt förekommande på begravningar. Vanligtvis framförs följande musik till en begravning (se detaljer i begravningsprogram):

  1. Inledningsmusik – orgel
  2. Psalmmusik – se förslag på psalmer till begravning här
  3. Egen musik – uppträdande, solist, piano, gitarr, sång etc
  4. Avslutningsmusik – orgel

Personlig begravningsmusik

Ett förslag är att försöka välja sådan musik som den avlidne tyckte om eller som påminner om personen eller som denne själv kanske sjungit/spelat? Om det är svårt att hitta något lämpligt är en god idé att ta kontakt med vänner och höra efter vad de känner till om den dödes musikintresse, så går det kanske att komma fram till något lämpligt tillsammans.

Kyrkomusik.se

Kyrkomusik.se kan du lyssna på exempel på begravningsmusik som spelas på orgel. Du kan lyssna på musikstycken och köpa orgelnoter.

Lista på populär musik till begravning

Bach - Air Imperiet - Märk hur vår skugga The Knife - Marble House Pink Floyd - Goodbye Cruel World Megadeth - A Toud Le Monde Barber - Adagio for strings Radiohead - Pyramid Song Härlig är jorden Bob Dylan - Knocking on Heavens Door J.S Bach - Jesu Bleibet Meine Freunde

Eric Clapton - Tears in Heaven

The Beatles - The Long And Winding Road Jeff Buckley/Leonard Cohen - Hallelujah Marie Fredriksson - sommaräng Björn Skifs - håll mitt hjärta  Brian Eno - An Ending

Twin - Lichen

John Lennon - Imagine  Queensryche - Silent lucidity

Lars Winnerbäck - Kom ihåg mig Frank Sinatra - My Way